full screen background image

NATO reacţionează la ameninţările lui Vladimir Putin

Ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa României şi Poloniei, lansate zilele trecute, nu rămân fără răspuns.

Aflat într-o vizită la Vaşovia, secretarul general al NATO a subliniat, din nou, că scutul antirachetă de la Deveselu şi cel care urmează a fi construit în Polonia nu sunt îndreptate împotriva Rusiei. Reprezentantul Alianţei a spus că Rusia ştie acest lucru, motiv pentru care orice acţiune din partea ei ar fi complet nejustificată.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „Scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei, este îndreptat împotriva ameninţărilor care vin din afara spaţiului euroatlantic. Rachetele de interceptare pe care le avem nu au focoase, nu sunt armate. Prin urmare, orice acţiune din partea Rusiei nu va avea niciun sens, ar fi complet nejustificată, pentru că Rusia ştie că scutul nu este îndreptat împotriva ei”.

Reacţiile vin după ce liderul rus a declarat că România s-ar putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti, pentru că găzduieşte scutul anti-rachetă.

Şi adunarea parlamentară a NATO a reacţionat la ameninţările lui Vladimir Putin. A adoptat în unanimitate o declaraţie prin care celor 28 de membri ai Alianţei li se cere să fie gata să răspundă unei posibile ameninţări din partea Rusiei, îndreptată asupra unuia dintre membri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar