full screen background image

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului organizează diverse activităţi pe 1 iunie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava anunţă, cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, 1 iunie, că în centrele de plasament, apartamentele şi căsuţele de tip familial vor fi organizate o serie de activităţi.

Pe 31 mai, la Complexul de recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp-O nouă Viaţă” va avea loc serbarea “Sărbătorim copiii în familia Blijdorp” – activităţi recreativ-educative, în care părinţii sunt implicaţi activ: joc cu paraşuta, traseu cu obstacole, alergări, popice, jocul “Piticot”, pictură colectivă, minifotbal, horă colectivă, picnic.

Restul activităţilor vor fi pe 1 iunie, după cum urmează:

Servicii Multifuncţionale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului

– Drumeţie în Lunca Moldovei, Voroneţ şi Patra Pinului copilului -A riniş: picnic;
– Competiţie de fotbal “Cel mai bun sportiv”;
– Jocuri distractive la Piscina Ariniş din Gura Humorului;
– Plimbare în aer liber şi picnic “Motivul bucuriei făcut de copii”: concurs de desene în interiorul casei de tip familial;
– Plimbare şi jocuri distractive în Lunca Moldovei: “Să nu uităm să fim copii”;
– Distracţie în aer liber: “Ne jucăm punând mintea la contribuţie”: jocuri educative în parc, desene pe asfalt;
– Discotecă în interiorul locaţiei şi masă festivă;
– Concurs de cântece şi poezii, cu premii în dulciuri: “Copilărie, vis şi fantezie”;
– Picnic în mijlocul naturii: plimbare la Bogdăneasa.

Tot cu prilejul Zilei Copilului, pe 15 iunie, un grup de 6 copii din cadrul acestui serviciu va participa la Festivalul de Teatru “D-ale lui Caragiale” de la Pitești, organizat de DGASPC Argeș.

Servicii Multifuncţionale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Fălticeni – Excursie cu beneficiarii, organizată cu sprijinul Fundaţiei ,,Cristos pentru România”, preşedinte Nicolae Grămesc,având următorul traseu: Fălticeni-Cacica-Marginea-Rădăuţi-Mănăstirea Putna-Mănăstirea Suceviţa-Pasul Palma-Mănăstirea Moldoviţa-Mănăstirea Voroneţ-Mănăstirea Humorului-Fălticeni;

Centrul de plasament “Sf. Gheorghe” Dolhasca – “Bucuria de a fi copil”: activităţi distractive şi sportive, picnic;

Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei – Organizarea unui picnic pentru toţi beneficiarii în incinta casei de tip familial.

Centrul de Plasament “Speranța” – Organizarea unui picnic pentru toţi beneficiarii

Casa de tip familial “Colţ Alb” Suceava – copiii împreună cu  elevi de la Școala Gimnazială nr.9 Suceava (cl. a IV-a) organizează împreună un program artistic.

Casa de tip familial “Micul Prinț” Suceava – copiii din cadrul acestei case vor fi însoțiți de voluntari de la USV Suceava la obiective de interes turistic din municipiu si vor organiza un picnic.

Copiii de la Centrul “AmaDeus” și de la “Alma Mater” din Siret se vor bucura împreună cu elevii clasei a VII-a De la Liceul Lațcu Vodă din Siret  de un program artistic ce include sceneta ”Dl. Goe”, muzică folk și desene pe asfalt. Se vor oferi premii și dulciuri.

În cadrul căsuțelor de tip familial din Șcheia și Mihoveni, copiii au primit deja baloane și creioane colorate pentru programul de mâine care se va desfășura în incinta fiecărei căsuțe iar la final vor primi tort și șampanie pentru copii.

La Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” Solca, se vor desfășura activități în parteneriat cu Asociația pentru promovarea educației elementare” – evenimentul va fi animat de o echipă de animatori  in jocuri cu baloane, dansuri, program artistic iar masa de prânz  va fi servită într-un cadru festiv.

Serviciul Asistență Maternală, “Împreună, sărbătorim copilăria!” – acțiune la care vor participa 30 de copii ocrotiți în asistență maternală precum și asistenții maternali profesioniști, împreună cu elevi de la Scoala Gimnazială Salcea și de la Școala Gimnazială nr. 9  ”Ion Creangă” Suceava. Jocurile, facepainting-ul și cadourile vor fi la ordinea zilei.

Conducerea și angajații DGASPC Suceava urează tuturor copiilor “La mulți ani!”, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului!

comments

comments




Leave a Reply

avatar