full screen background image

Aproape 6.000 de suceveni au căutat un loc de muncă prin AJOFM, în primul trimestru al anului

În primul trimestru al acestuia an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a asistat 5.875 de persoane care s-au adresat instituţiei în vederea găsirii unui loc de muncă, informează directorul executiv Mirela Adomnicăi.

Ţinta instituţiei, pentru anul 2016 este ocuparea, prin măsuri active, a 10.000 de adresanţi.

În ceea ce priveşte stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă, prin această măsură activă au fost ocupate 4 persoane, dintre care 3 s-au încadrat cu schimbarea domiciliului, beneficiind de prima de instalare.

De prime de încadrare au avut parte 25 de absolvenţi, care prin această măsură activă au fost stimulaţi să se angajeze în primul an după absolvire.

Un alt aspect are în vedere stimularea angajatorilor care încadrează în muncă persoane aparţinând grupurilor vulnerabile,  de această facilitate beneficiind, până la începutul lunii aprilie, un singur absolvent.

Prin subvenţionarea locului lor de muncă şi încheierea de contracte de solidaritate, au fost ocupaţi 5 tineri aflaţi în risc de marginalizare.

În primul 3 luni ale anului 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a avut în atenţie facilitarea mobilităţii profesionale, obiectiv care are în plan atragerea la cursurile de formare profesională a cel puţin 5% din numărul mediu de şomeri din evidenţa instituţiei.

Drept urmare, în perioada la care facem referire, 235 şomeri au beneficiat de reconversie sau de recalificare profesională.

Conform Mirelei Adomnicăi, din totalul şomerilor înscrişi la cursuri, 130 de persoane provin din mediul rural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar