full screen background image

Simona Halep s-a calificat în optimi la Roland Garros

Simona Halep, locul 6 WTA şi a 6-a favorită a turneului de Grand Slam de la Paris s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei, după victoria în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, într-un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

Simona Halep a început bine meciul cu ocupanta locului 101 WTA, japoneza Naomi Osaka. Sportiva din Constanţa a condus cu 4-2, scor la care Osaka a făcut re-break şi nu a mai cedat niciun game până la finalul setului, încheiat 6-4 în favoarea japonezei. Halep şi-a ieşit din fire în ultimul game şi a dat cu racheta de pământ, lucru care i-a adus un avertisment din partea arbitrei de scaun.

Setul secund a început perfect pentru sportiva din România. A condus cu 3-0 pentru a se impune în final cu 6-2. Setul decisiv a mers bine pentru Halep. Românca a avut 3-1, însă a fost egalată la 3 de Osaka. A fost momentul în care experienţa Simonei şi-a spus cuvântul: şi-a câştigat serviciul, a urmat apoi un break iar pe propriul serviciu a închis meciul.

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep va încasa 173.000 de euro şi 240 de puncte WTA. În faza următoare a turneului de la Roland Garros, Halep va juca împotriva câştigătoarei dintre Samantha Stosur din Australia şi Lucie Safarova. Românca are palmares pozitiv cu ambele sportive: o conduce pe Stosur cu 4-3 iar pe Savarova cu 3-1.

comments

comments




Leave a Reply

avatar