full screen background image

Fotbalistul William De Amorim a dobândit cetățenie română

Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor William Douglas De Amorim și Yevhenii Orlov, fapt ce va permite includerea lor în echipa națională de fotbal, respectiv a lotului masculin de lupte, în vederea participării la  competiții internaționale.

Sportivul brazilian William Douglas De Amorim a solicitat dobândirea cetățeniei române în data de 12 ianuarie 2016, iar sportivul ucrainean Yevhenii Orlov, în data de 18 ianuarie 2016.

În ambele situații, Comisia pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a realizat raport favorabil, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor doi sportivi, acte normative adoptate astăzi în ședința de Guvern.

Cetățenia română a fost acordată în temeiul prevederilor Legii cetățeniei române, modificată și completată prin OUG 37 din 2015.

Potrivit modificărilor adoptate anul trecut, cetățenii străini sau persoanele fără cetățenie care au contribuit în mod semnificativ la promovarea culturii, civilizației și spiritualității românești vor putea dobândi cetățenia română în condiții mai facile, decât cele reglementate în prezent.

A fost reglementat, de asemenea, un regim derogatoriu și în ceea ce  privește obținerea cetățeniei române de către persoanele care ar putea contribui la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului, prin reprezentarea țării noastre în loturile naționale, și care își exprimă atașamentul față de România și față de sistemul de valori românesc.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza