full screen background image

Facultatea de Silvicultură din cadrul USV a primit şase noi echipamente de ultimă generație

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” a reușit să atragă sprijinul unuia dintre cei mai importanţi agenţi economici din județul Suceava, Holzindustrie Schweighofer SRL.

În cadrul acestui parteneriat, compania a oferit Facultăţii, sub formă de sponsorizare, şase noi echipamente pentru Laboratorul de Biometrie Forestieră, în valoare de peste 31.000 Euro fără TVA.

Sponsorizarea acordată de Holzindustrie Schweighofer este o contribuţie valoroasă la baza materială pe care Facultatea o pune la dispoziţia studenţilor săi şi va permite desfăşurarea unor proiecte importante de cercetare.

Astfel, Holzindustrie Schweighofer a oferit un echipament care permite determinarea defectelor interoare ale lemnului ─ ARBOTOM® 3-D Pack RINNTECH; un sistem informatic necesar pentru măsurătorile din teren – FieldMap; un tub generator de raze X, care facilitează măsurători performante ale densităţii lemnului, dar şi aparatură specifică precum două burghie Pressler, un ferăstrău cu bandă HolzMann HBS 400 şi un hipsomentru de ultimă generaţie ─ Vertex VL5.

În cadrul Laboratorului de Biometrie Forestieră, o preocupare constantă o reprezintă folosirea tuturor modalităților de evaluare a componentelor biometrice ale arborilor și arboretelor, a celor mai importante metode de cuantificare a modului de organizare și funcționare a ecosistemelor forestiere.

“Facem în permanenţă demersuri pentru a oferi studenţilor noştri accesul la resurse educaţionale de ultimă generaţie şi, prin activitatea desfăşurată, ne dorim să realizăm cercetări ample şi de impact în domeniul silviculturii. De aceea, apreciem în mod deosebit implicarea Holzindustrie Schweighofer şi sprijinul important acordat în dotarea Laboratorului de Biometrie Forestieră cu echipamente moderne. Această sponsorizare va constitui, cu siguranţă, un punct de interes pentru generaţiile actuale şi viitoare de studenţi ai Facultăţii de Silvicultură”, a precizat dr. ing. Cătălin ROIBU, şeful Laboratorului de Biometrie Forestieră.

Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer, a completat: Performanţă, aspiraţie, educaţie, responsabilitate – sunt cuvinte cheie în filosofia Holzindustrie Schweighofer la nivel global. De aceea, am încheiat un parteneriat cu Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, care să permită desfăşurarea unor activităţi de cercetare la nivel înalt. Formarea la nivel local a unor profesionişti în domeniul silviculturii trebuie să constituie o prioritate, iar Holzindustrie Schweighofer este un susţinător al acestui obiectiv.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar