full screen background image

Contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, pentru construirea unei Săli polivalente, aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava

Consiliul Local al municipiului Suceava a  aprobat, în ultima şedinţă din actualul mandat, caietul de sarcini pentru contractarea unei finanţări interne nerambursabile în valoare de 25 de milioane de lei.

Banii sunt destinaţi construirii unei Săli polivalente cu 5.000 de locuri, creditul urmând rambursat în 10 ani, cu o perioadă de tragere de 2 ani şi cu o perioadă de graţie de plată a „principalului” tot de 2 ani.

Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, cuprinzând inclusiv o sală de antrenament cu o capacitate de 276 de locuri; o sală  de bowling; săli de kinoterapie, fizioterapie şi gimnastică de întreţinere; cabinete medicale specializate; vestiare pentru antrenori şi sportivi.

Clădirea va fi formată dintr-un ansamblu de 3 corpuri, cu demisol, parter şi etaj, o înălţime de 18 metri, în care se vor regăsi birouri, o bibliotecă, un cabinet metodic şi un restaurant Planul de urbanism zonal şi regulamentul de urbanism au fost deja aprobate, în preajmă fiind prevăzută şi amenajarea unei parcări.

Sala polivalentă face parte din proiectul Complexului sportiv, avansat încă din anul 2011, valoarea totală a investiţiei fiind evaluată la circa 17 milioane de euro.

Obiectivul urmează a fi construit pe o suprafaţă de 12 hectare şi va include un stadion cu 15.000 de locuri, sală polivalentă cu 5.000 de locuri, bazin olimpic de înot, precum şi terenuri în aer liber, de handbal, baschet, volei şi tenis.
Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi sub formă de insule, cât şi parcuri.

Nu vor lipsi spaţiile tehnice, parcările, spaţiile comerciale şi de servicii, dar şi amenajările cu destinaţia de locuire, inclusiv cu funcţiunile aferente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar