full screen background image

Clubul de Dezbateri Academice de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a câştigat etapa regională a concursului “Tinerii Dezbat”

TINERII DEZBAT este cel mai amplu program de dezbateri pentru elevi.

TINERII DEZBAT este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen.

TINERII DEZBAT este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.

În Romania, cu sprijinul Ministerului Educației, începând cu anul 2010, 450 de elevi de liceu practică în fiecare an un sport extrem – dezbaterile educaționale.

Peste 150 de profesori învață gândire critică și dezbateri de la alumni ARDOR în seminarii de instruire și îi pregătesc pe elevii lor în același spirit critic.

Înfruntarea de idei se întâmplă în cadrul competițiilor regionale și unui campionat național.

Acolo, profesorii își susțin elevii în confruntarea în care tinerii își revendică apartenența la o comunitate cu simț civic și critic.

Clubul de Dezbateri Academice de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți se numește “Ars Dicendi” și este condus de profesorii coordonatori Angelica și Florin Popovici.

Din club fac parte Andreea Gîngă, Alexandru Bălan și Maria Andronic.

Ei au participat la etapa regională a Concursului “Tinerii Dezbat”, care s-a desfășurat la Botoșani, în perioada 20 – 22 mai.

Echipa rădăuțeană s-a situat pe locul, I dintr-un număr de 22 de licee participante.

În cadrul competiției, elevilor li s-au propus spre dezbatere subiecte de actualitate, abordând teme cu referire la drepturile omului, toleranță și pluralism democratic.

Etapa națională se va desfășura la Zalău, intre 10-12 iunie 2016.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar