full screen background image

Ţigări ascunse în saci de făină, descoperite în Vama Siret

Azi noapte, în jurul orei 00.30, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Violeta A., în vârstă de 42 de ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Audi.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în saci de făină aflaţi în maşină, cantitatea de 104 pachete de ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 125 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au descoperit, în cadrul unei misiuni specifice, la aproximativ 150 de metri de frontiera de stat, mai multe colete cu țigări, într-un autoturism abandonat.

Mașina și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 8.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 130.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,iar  autoturismul, în valoare de 13.000 de lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate, totodată, despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar