full screen background image

Expoziția pictoriței Oana Bejinari, “Chipuri și închipuiri”, la Galeriile de Artă din Rădăuți

Joi, 26 mai la ora 14.00, la Galeriile de Artă din Rădăuți, va avea loc vernisajul expoziției “Chipuri și închipuiri”, a pictoriței Oana Bejinari.

Oana este eleva în clasa a XII-a la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, iar lucrările sale sunt cunoscute publicului rădăuțean pentru că realizează periodic expoziții personale, prima dintre ele când era elevă în clasa a II-a.

A avut expoziții personale la Rădăuți, Suceava, una la Cernăuți, și a reușit să-i încânte cu talentul său şi pe francezi printr-o expoziție recentă în Franța.

Talentul Oanei nu este dobândit ci este moștenit de la părinții săi care sunt pictori de icoane. Ei îi sunt mentori, îndrumători, o încurajează și o susțin.
Expoziția cuprinde aproximativ 40 de lucrări realizate într-o tehnică creativă de realizare a portretelor.

Chipul uman este subiectul abordat de artistă în majoritatea tablourilor realizate, considerând că este cel mai expresiv și poate să redea toate stările sufletești, dar se regăsesc în lucrările sale peisaje, flori, animale.

Joi, la Galeriile de Artă din Rădăuți, sunt invitați colegi, prieteni, profesori ai Oanei Bejinari, dar și rădăuțenii care doresc să-și coloreze sufletul frumos.

Ineditul picturii sale i-a atras în timp și pe colecționari, unii dintre ei dorind să-și îmbogățească colecțiile personale cu lucrări realizate de Oana Bejinari.

Acest lucru se poate întâmpla și la expoziția de joi, cei care vor dori să achiziționeze tablouri o vor putea face, deși Oana recunoaște că se desprte greu de operele sale.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

expo oana

comments

comments




Leave a Reply

avatar