full screen background image

Sute de case şi curţi au fost inundate din cauza ploilor, în zece judeţe din ţară

Peste 240 de case şi mai mult de 500 de gospodării au fost inundate, marţi, în localităţi din zece judeţe, din cauza ploilor abundente, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În urma ploilor abundente care au căzut mariţi în zece judeţe din ţară, 245 de case, şi 532 de curţi, grădini şi subsoluri au fost inundate şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei, anunţă IGSU.

“Cel mai grav afectat de fenomenele meteorologice periculoase a fost judeţul Bacău, unde pentru o perioadă de trei ore, satul Curiţa din comuna Caşin a fost complet izolat, fiind necesară intervenţia pompierilor militari, care alături de voluntari au acţionat pentru decolmatarea podului prin care se face accesul în localitate”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Potrivt IGSU, doar în satul Mânăstirea Caşin din judeţul Bacău s-a intervenit la 150 de gospodării inundate.

“Pe timpul misiunilor, echipajele de intervenţie au evacuat preventiv două persoane vârstnice, a căror locuinţă a fost afectată de revărsarea pârâului Sărăţel. În prezent situaţia în zonă este remediată, iar cei doi au revenit la locuinţa lor”, se mai arată în comunicat.

În Broşteni, judeţul Vrancea, pompierii intervin miercuri “pentru asanarea fântânilor şi decomaltarea unor podeţe”, mai informează IGSU.

Peste 20 de gospodării şi anexe din trei comune ale judeţului Vrancea au fost inundate, iar circulaţia pe Drumul Naţional 2M a fost îngreunată de aluviuni, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locotenentul Paul Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în comuna Broşteni, unde în satele Pituluşa şi Arva au fost afectate 11 gospodării şi anexe.

De asemenea, pe raza satului Pituluşa, 12 pompieri au intervenit cu un autocamion de intervenţie, pentru degajarea aluviunilor care îngreunau circulaţia pe Drumul Naţional 2M.

Pompierii au mai intervenit şi în comuna Jariştea şi satul Scînteia, pentru evacuarea apei din nouă curţi, cât şi pentru degajarea aluviunilor depuse pe străzile comunale. În comuna Mera şi satele Vulcăneasa şi Milcovelu au fost afectate şi s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curţi şi pentru degajarea aluviunilor depuse pe străzile comunale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea a afirmat că, la ora transmiterii acestei ştiri, nu sunt drumuri afectate în judeţul Vrancea.

“În continuare se monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice, precum şi a situaţiei operative, iar instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea sunt pregătite să intervină, cu personal şi tehnică specifică în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale, dacă situaţia va impune”, a spus locotenentul Paul Bândar.

Judeţul Vrancea s-a aflat sub avertizare hidrologică pentru fenomene imediate cod roşu şi inundaţii pentru bazinul râului Milcov. Avertizarea a intrat în vigoare marţi, la ora 20.20, şi a fost valabilă până miercuri, la ora 9.00.

Totodată, hidrologii au emis şi o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din opt judeţe, valabilă de marţi, de la ora 24.00 şi până miercuri, la ora 24.00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar