full screen background image

Reprezentanţii mai multor spitale au anunţat că vor da în judecată firma Hexi Pharma

Medicii se revoltă după scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Reprezentanţii mai multor spitale au anunţat că vor da în judecată firma Hexi Pharma. Este cazul Spitalului județean Alba, unde au fost folosite astfel de produse începând din anul 2006.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, mangerul spitalului, Nicoleta Coșarcă, a seclarat că în unitatea medicală pe care o conduce s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma în cantități mici.

”Am folosit din 2006, dar produse diferite, în cantități mici. Nu este o scuză. Nu am folosit dezinfectanti, ci săpunul și iodul. Nu este scuză. Acum folosim produse pe care colegii mei le-au găsit cu carateristicile pe care le-am urmărit întotdeauna în alegerea dezinfectanților. Ce garanție am eu că aceste produse sunt bune acum? Eu am foarte multe semne de întrebare. Sunt foarte hotărâtă să dau în judecată pentru că spitalul a avut de suferit, pacienții își pierd încrederea în noi. Am așteptat până acum pentru că eu nu am niciun rezultat din probele pe care le-a ridicat Poliția, nu am dovada materială, dar am observat cum a fixat Parchetul prejudiciul”, a declarat Nicoleta Coșarcă.

”Am avut o discuție și cu domnul manager al Spitalului de Pediatrie din Brașov. Eu rămân la părerea că comisia de produse biocide trebuie să vină să explice produsele astea. Când am aflat, produsele au fost scoase din uz, este firească întrebarea dacă celelalte produse biocide pe care le folosim au fost analizate sau nu”, a mai declarat managerul spitalului județean din Alba.

comments

comments




Leave a Reply

avatar