full screen background image

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, reprezentată la Săptămâna Internaţională a profesorilor și a studenților de la Riga

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a participat, în perioada 16 – 20 mai, la Conferinţa internaţională pentru profesori şi studenţi pe tema cercetării din domeniul ştiinţelor educaţiei (“7th International week of Professors” cu titlul Internaționalizare și Identități şi 15th International Students Research Conference”).

Manifestările au fost organizate de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Latvia din Riga, fiind prezente echipe de profesori şi studenţi de la universităţi din peste 10 ţări europene, care au expus, în sesiunile de comunicări, rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional.

Conferinţa a prilejuit sesiuni de prezentare a universităţilor precum şi identificarea posibilităţilor de internaţionalizare a acestora în contextul noului program Erasmus+.

USV, singura universitate din România prezentă la această manifestare, a fost reprezentată de conf. univ. dr. Otilia Clipa împreună cu două studente de la programul de master Consiliere Școlară și Educație Emoțională din cadrul Facultății de Științe ale Educației.

Otilia Clipa a prezentat oportunităţile de internaţionalizare prin contractele Erasmus (aflate în derulare sau în curs de dezvoltare) şi prin implementarea proiectelor europene în parteneriat cu alte universităţi.

Participarea la Săptămâna internaţională a profesorilor s-a concretizat în dezvoltarea acordurilor existente și semnarea de noi acorduri de cooperare europeană prin programul Erasmus+ şi deschiderea posibilităţilor de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

Studenţii, masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei de la universitatea suceveană, prezenţi la această conferinţă internaţională (Daniela CÂRSTIUC – anul I, Consiliere Școlară și Educație Emoțională, și Simona NEGURĂ – anul I, Consiliere Școlară și Educație Emoțională) au propus lucrări de cercetare apreciate ca fiind foarte bine proiectate, realizate şi prezentate, temele dezvoltate suscitând un mare interes din partea experţilor şi a studenţilor din acest domeniu.

Toate articolele prezentate din partea universităţii noastre au fost selectate pentru a fi publicate în volumul manifestării internaţionale şi au fost menţionate ca puncte de referinţă în desfăşurarea conferinţei.

Evenimentul internațional a avut un impact pozitiv în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, care au luat contact cu cele mai actuale teme de cercetare europene.

Mai mult decât atât, participarea la această conferinţă a permis inițierea unor discuții privind realizarea unor parteneriate între studenţii Universităţii “Ștefan cel Mare” Suceava și studenţii din universitățile europene privind oferta educațională şi de cercetare din domeniu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar