full screen background image

Procurorul general: Marți, s-ar putea calcula un prejudiciu în dosarul Hexi Pharma

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că în cursul zilei de marți se va calcula un prejudiciu în dosarul Hexi Pharma.

”Cu toții ne-am dori să avem un ritm cât mai rapid al anchetei, dar, în același timp, nu ne dorim nici să greșim și pentru aceasta este necesar să mergem în ritmul care permite efectuarea unor acte de urmărire penală cu rezultate certe. Astăzi vom avea un prejudiciu. (…) Astăzi, după toate datele pe care le avem, s-ar putea calcula un prejudiciu. Însă activitatea de ridicare de documente continuă și acest prejudiciu ar putea fi updatat în zilele următoare. Să nu ne gândim la ceva care este definitiv, ci ceva care este în progresie. Ar putea să se identifice noi prejudicii în zilele următoare”, a declarat procurorul.

”Actele de urmărire penală continuă în cauză și nu ar trebui să comentăm chiar strict fiecrae act efectuat de procurori pentru că este vorba despre activitate de urmărire care are un anumit caracter, trebuie să respectăm confidențialitatea anchetei. Vă pot spune că în astfel de cazuri se efectuează expertize de natură criminalistică, expertize genetice pentru identificarea persoanei. De asemenea, se realizează percheziții informatice în mediile de stocare care au fost ridicate de la fața locului și care trebuie să fie examinate într-o manieră specifică. Au fost ridicate medii de stocare care sunt necesar a fi examinate printr-o percheziție informatică. Vor fi audiate și reaudiate de câte ori este necesar toate persoanele pentru a se clarifica situația de fapt pentru a se lămuri toate aspectele”, a mai spus Lazăr.

comments

comments




Leave a Reply

avatar