full screen background image
rachete

Fermierii suceveni pot obţine finanţare europeană pentru sisteme antigrindină

Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că, în cadrul PNDR 2014-2020, s-a deschis sesiunea de depunere a cererilor pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul submăsurilor 4.1a – „Sprijin pentru investiţii în exploataţii pomicole”; 4.2a – „Sprijin pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor din sectorul pomicol” și 4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor din sectorul agricol”.

Sesiunea este deschisă până pe 31 octombrie 2016, la dispoziţie fiind peste 172 de milioane de euro.

Proiectele pot fi depuse online pe pagina www.afir.info, pentru întocmirea documentaţiei existând Ghidul solicitantului.

Cei 70,5 milioane euro aferenţi Submăsurii 4.1a – „Sprijin pentru investiţii în exploataţii pomicole” vor contribui la creşterea competitivităţii şi diversificarea producţiei, beneficiarii eligibili fiind atât persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale, dar şi societăţile comerciale sau institutele de cercetare-dezvoltare, iar sprijinul acordat variind între 100.000 de euro şi 1,05 milioane de euro.

Printre investiţiile eligibile se numără cele în reconversia plantaţiilor existente, în sisteme de protecţie antigrindină şi echipamente de irigaţii la nivelul exploataţiilor. Submăsura 4.2a – Procesarea produselor Pomicole are o alocare de 8,6 de milioane de euro, sprijină financiar investiţiile în unitățile care procesează materie primă, dar şi în reţelele locale de colectare, recepţie, depozitare, condiţionare, sortare şi ambalare.

Beneficiari eligibili sunt întreprinderi individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice, inclusiv grupurile de producători, sprijinul european nerasmbursabil fiind cuprins între 200.000 de euro şi 1,5 milioane de euro.

O sumă de 93,4 milioane euro este alocată Submăsurii 4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor din sectorul agricol”, bani destinaţi, printre altele, înfiinţării sau modernizării unităţilor de procesare şi comercializare, introducerii de noi tehnologii şi aplicării măsurilor de protecţia mediului.

Beneficiarii sunt persoanele fizice autorizate, societăţile comerciale şi cooperativele agricole, pentru un proiect putându-se obţine până la 2,5 miloane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar