full screen background image

5 instituții sucevene incluse pe harta serviciilor destinate imigranților

Centrul de Documentare și Cercetare în Domeniul Integrării Imigranților din cadrul Asociației Române pentru Promovarea Sănătății a lansat, astăzi, harta online a serviciilor naționale destinate imigranților, elaborată prin proiectul EMINET  Dezvoltarea unei rețele de organizații active în domeniul migrației.

Harta serviciilor naționale destinate imigranților, disponibilă la adresa harta.cdcdi.ro  este un instrument ce vine în sprijinul migranților aflați în România, dar poate fi utilă organizațiilor și instituțiilor care lucrează în domeniul migrației.

Harta oferă informații centralizate despre tipurile de servicii disponibile pentru migranți în fiecare județ și va fi dezvoltată continuu, pe măsură ce noi servicii sunt create la nivel local.

Din informațiile culese până în prezent rezultă că numai 12 județe ( Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Sibiu, Suceava, Timiș ) și municipiul București beneficiază de prezența unor organizații neguvernamentale care oferă servicii specializate pentru imigranți.

Serviciile constau în principal în oferirea de informații și consiliere pentru obținerea permisului de ședere și muncă în România, accesarea serviciilor medicale și a sistemului educațional (pentru echivalarea și recunoașterea diplomelor de studii, înscrierea copiilor la școală etc.), dar și sprijin în găsirea unei locuințe sau medierea în relația cu instituțiile publice.

Proiectul este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției.

Harta online aferent județului Suceava include informații despre  Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă,  Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor – ADRA Suceava, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți,  Inspectoratul Teritorial de Muncă și Serviciul pentru Imigrări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar