full screen background image

Voluntarii E.ON au susţinut „Lecţii despre Energie” la şcolile din Izvoarele Sucevei şi Ciocăneşti

Circa 300 elevi şi cadre didactice de la Şcolile Gimnaziale din loc. Izvoarele Sucevei şi Ciocăneşti din judeţul Suceava ştiu mai multe despre utilizarea în siguranţă a diverselor forme de energie. Compania a donat cu acest prilej 30 de calculatoare pentru dotarea cabinetelor de informatică din cele două unităţi de învăţământ.

Voluntarii E.ON continuă seria lecţiilor despre energie în unităţi de învăţământ din zona de activitate, în această săptămână 18 angajaţi E.ON ajungând la Şcolile Gimnaziale din localităţile Izvoarele Sucevei şi Ciocăneşti.

Lecţiile au vizat aspecte legate de utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi riscul intervenţiilor neautorizate asupra instalaţiilor electrice. Totodată, împinşi de curiozitatea specifică vârstei, copiii au adresat întrebări legate de subiectele prezentate , şi nu numai.

Totodată, pentru a îmbunătăţi condiţiile educaţionale din cele două unităţi de învăţământ, E.ON România a donat 30 de calculatoare în vederea utilizării optime a cabinetelor de informatică.

“Eu și colegii mei suntem încântați că acum putem desfășura ore în cabinetul AeL prin accesarea platformelor educaționale/de învățare, fără să întâmpinăm probleme cauzate de starea de funcționare a calculatoarelor, Mulțumim celor de la E.ON pentru darul oferit”, ne-a spus Ana Maria C., elevă din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti.

Doamna profesor Zanfirica Boiciuc, Director al aceleiaşi unităţi a declarat: “Școala noastră chiar avea nevoie de o schimbare în cabinetul AeL, calculatoarele existente necesitând periodic intervenții din punct de vedere tehnic. Mulțumim pe această cale, reprezentanților E.ON pentru donație, ce va aduce beneficii atât elevilor școlii noastre, cât și procesului de predare-învățare-evaluare. De asemenea, consider foarte utile informaţiile teoretice şi practice prezentate copiilor în cadrul lecţiilor despre energie”.

La finalul acţiunii de la Ciocăneşti, copiii au pregătit o surpriză, două dintre eleve, costumate în straie bucovinene, au încântat asistenţa interpretând piese folclorice autentice specifice zonei.

În fiecare an, E.ON a dezvoltat şi susţinut numeroase proiecte pentru comunitate, un accent deosebit fiind pus pe iniţiativele din domeniul siguranţei.

În acest sens, parteneriatul strategic pe care îl avem cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) a fost concretizate într-o serie de proiecte naţionale care au vizat siguranţa populaţiei, precum şi sprijinirea specialiştilor I.G.S.U. în activităţile de intervenţie pentru salvarea celor aflaţi în situaţii critice.

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora  circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar