full screen background image

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de Ministru al Sănătăţii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc la ora 14, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Realitatea TV, că Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al Sănătăţii vineri, adăugând că şi-a asumat riscul de numi unui om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societăţii civile.

Premierul a spus, joi seara, că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii şi că acesta va depune vineri jurământul de învestire.

Cioloş a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem şi unul din afara acestuia, dar care îl cunoaşte şi are o viziune asupra reformelor necesare.

“Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, (…) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia (…), aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere”, a spus Cioloş, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câţiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societăţii civile.

Cioloş a mai spus că o să-i predea lui Voiculescu ceea ce a făcut în perioada interimatului său la minister şi a adăugat că rămâne angajat pe domeniul Sănătăţii, până la finalul mandatului său de premier pentru că vrea să mişte sistemul.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, are o experienţă de 14 ani de muncă în Viena şi este iniţiatorul “Reţelei Citostaticelor” care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar