full screen background image

Amenzi şi bunuri confiscate, după o acţiune a poliţiştilor pentru combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au organizat, joi, pe raza municipiului Suceava o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit.

Au fost verificate 48 de societăţi comerciale, întreprinderi familiale şi întreprinderi individuale.

A fost constatată o  infracţiune şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.500 de lei, la Legea nr.12/1990 republicată.

În vederea cercetărilor au fost ridicate bunuri în valoare de 4.320 de lei, constând în produse de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile de a fi contrafăcute.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.050 de lei, constând în cafea și articole de  îmbrăcăminte.

O femeie, de 29 de ani, din  municipiul Suceava, a fost depistată de polițiști în timp ce oferea spre comercializare în incinta bazarului din localitate, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate și protejate în România, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

În cauză, au fost ridicate mai multe produse, în valoare totală de 4.320 de lei, în vederea expertizării de către titularii de mărci.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar