full screen background image

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, la Brodina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România. În urma acțiunii au fost reținute două persoane, care iniţial nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare.

Miercuri, 18 mai, în jurul orei 13.20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Straja, transportând colete voluminoase.

Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus încercând să fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi, cetăţeni români, identificaţi ulterior ca fiind Petrică P., de 20 ani, şi C.I., de 15 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 3 colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 6.000 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.000 de lei.

Drept urmare, în cauză se efectuează cercetărim sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac verificărim în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar