full screen background image

Cioloș îi invită pe români să doneze pentru „Cumințenia Pământului”

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, pe Facebook, că s-a dat startul campaniei de subscripție publică pentru sculptura „Cumințenia Pământului” și i-a invitat pe români să doneze cu mesajul: „Brâncuși este al meu, așa cum este și al vostrul și este al nostru, al tuturor”.

„Astăzi începem campania de subscripție publică pentru Cuminţenia Pământului de Brâncuşi. www.brancusiealmeu.ro. Vă invit pe toți să participați la acest proces de subscripție publică cu donații, fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziție, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiectivele. Şi asta pentru că Brâncuşi este şi AL MEU, aşa cum este şi AL VOSTRU şi este al nostru, al tuturor. Acest al nostru, al tuturor, trece prin asumarea personală, a fiecăruia dintre noi”, a scris premierul Dacian Cioloș pe Facebook.

Campania de donare va ține până la 30 septembrie 2016.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului a modificat Codul fiscal atât pentru a permite contribuabililor să vireze din impozitul pe profit într-un cont al Ministerului Finanţelor tot pentru cumpărarea operei. Aceeaşi ordonanţă a dat şi posibilitatea ca doantorii să îşi poată primi banii înapoi în cazul în care nu se strânge suma de șase milioane de euro.

Guvernul a anunțat public, la jumătatea lunii martie, intenția de a achiziționa sculptura „Cumințenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi.

Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de șase milioane de euro, bani care se vor adăuga celor cinci milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Digi24.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar