full screen background image

Asociația Magistraților din România contestă proiectul legii salarizării bugetarilor

Asociaţia Magistraţilor din România contestă proiectul salarizării bugetarilor pentru că angajaţii din Justiţie nu sunt şi ei vizaţi. Preşedinta AMR, judecătoarea Gabriela Baltag, a acuzat într-un comunicat faptul că acest proiect nu face nicio corecţie în sistemul de salarizare, deşi îşi propune acest lucru.
“Acest proiect nesocotește flagrant justificarea lui, adică efectuarea unor corecții în sistemul de salarizare din fondurile publice și consolidarea colaborării cu partenerii sociali, prin parteneriat și transparență. O astfel de abordare a executivului are loc în condițiile în care disfuncțiile existente și în sistemul de justiție, în ce privește politica salarială, au fost permanent semnalate de Asociație, prin intermediul numeroaselor memorii expediate Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Finanțelor Publice și domnului Dacian Cioloș, actualul prim-ministru al României, demersuri care, însă, în mod cu totul regretabil, nu au avut nicio finalitate”, a declarat judecătoarea, potrivit Agerpres.
Baltag atrage atenţia că sistemul judiciar este “căpuşat” de funcții asimilate judecătorilor și procurorilor, ca statut, existente în mod generos în cadrul Ministerului Justiției, Institutului Național al Magistraturii, Școlii Naționale de Grefieri și Consiliului Superior al Magistraturii, funcții care sunt salarizate la nivelul structurilor speciale de parchet sau prin raportare la cele mai înalte funcții de conducere din instanțe și parchete, în condițiile în care “activitatea beneficiarilor acestora nu înseamnă înfăptuirea actului de justiție”.
AMR a făcut un apel public la corectitudine în examinarea politicilor salariale, susţinând o aplicare corectă a principiului transparenţei, fără nicio discriminare. Totodată, Asociaţia mai solicită încetarea practiticilor preferenţiale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar