full screen background image

S-a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari zonali şi de gestionarii fondurilor în perioada următoare.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, Laurenţiu Postolache, a declarat că în cadrul campaniei ce s-a încheiat pe 15 mai au fost lansate de la mică altitudine aproximativ trei mii de doze vaccinale pe raza fondurilor de vânătoare din judeţ unde, în anii trecuţi, s-au înregistrat focare de rabie.

Pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare antirabică la vulpe ce se va desfăşura manual, au fost repartizate judeţului 2.500 de doze vaccinale ce au fost distribuite medicilor veterinari zonali şi gestionarilor fondurilor de vânătoare din judeţ.

Potrivit lui Postolache, momelile vaccinale vor fi amplasate în vizuini de gestionarii fondurilor de vânătoare împreună cu medicii veterinari, fiind vizate 26 astfel de zone.

În judeţul Suceava este înregistrat un efectiv de 2.943 de vulpi în 71 fonduri de vânătoare.

Vaccinul antirabic este sigilat într-un înveliş dur, conceput astfel încât să se spargă în momentul în care animalul sălbatic muşcă din momeală, iar doza imunizantă de vaccin este eliberată în gura animalului.

Imunitatea împotriva rabiei se instalează la un interval de 2-3 săptămâni după ingerarea dozei de vaccin.

comments

comments




Leave a Reply

avatar