full screen background image

Cinci cetăţeni români “blindaţi” cu ţigări, depistaţi în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat cinci cetăţeni român, care aveau ascunse pe corp 580 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, pentru a le introduce ilegal în ţară.

În data de 17 mai, în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au observat patru persoane, care se deplasau în grabă pe sensul de intrare în ţară, pe lângă arterele de control, încercând astfel să evite controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea şi legitimarea persoanelor în cauză, constatându-se că sunt cetăţeni români, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani.

În urma controlului efectuat asupra persoanelor în cauză au fost descoperite, ascunse pe corpul acestora, 460 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 575 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbaţii sunt cercetaţi de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot marţi, în jurul orei 17.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pentru a intra în țară, călătorind pe jos, cetățeanul român Vasile I., în vârstă de 61 de ani, domiciliat în municipiul Suceava.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și bagajelor, ocazie cu care au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal,  pe corpul bărbatului şi în bagajele personale, cantitatea de 120 de pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 150 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar