full screen background image

Dezinfectanţii diluaţi au ajuns şi în şcoli

Noi detalii ies la iveală în cazul dezinfectanţilor diluaţi. Hexi Pharma a livrat cantităţi uriaşe nu numai în spitale, ci şi în şcoli. Antisepticele cu probleme au fost folosite nu doar după incendiul Colectiv, ci şi în timpul gripei porcine din 2009. Dezinfectanţii au ajuns în şcoli şi grădiniţe.
Ancheta în cazul dezinfectanţilor Hexi Pharma ia amploare. În anul 2009, societatea a fost solicitată în vederea limitării răspândirii virusului AH1N1 pandemic în colectivități, implicându-se prin asigurarea cu substanțe dezinfectante în unitățile din sistemul de învățământ de stat, atât în învățământul preșcolar, școlar, universitar și preuniversitar, cât și unitățile din sistemul de învățământ privat, la solicitarea expresă a acestora, potrivit hotnews.

Potrivit procurorilor, se vor dispune examinări fizico-chimice la un institut românesc pentru a se stabili cu exactitate unde au ajuns aceşti dezinfectanţi, cum a fost posibil, cine se face vinovat.

Reprezentanţii Hexi Pharma cer intrarea în insolvenţă, însă, luni, procurorii au decis suspendarea unui astfel de demers, însă, decizia nu este una definitiă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar