full screen background image

Astăzi încep înscrierile pentru examenul de primariat în medicină

Înscrierile pentru examenul de primariat – sesiunea iunie încep luni,16 mai, urmând să se încheie pe 31 mai, a anunțat Direcția de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății organizează pe 21 iunie examen pentru obținerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii cu o vechime de minim cinci ani ca specialiști până la data de 31 decembrie 2016 efectuată în specialitatea pentru care doresc să obțină gradul profesional.

“Examenul se va desfășura în centrele universitare medicale care pot asigura condițiile de organizare și desfășurare a tuturor probelor prevăzute în tematicile specialităților solicitate, precum și componența comisiilor de examinare pentru specialitățile respective. Candidații vor depune dosarele de înscriere pentru examen la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad, Brașov și Galați, respectiv la direcțiile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie”.

Cadrele didactice și de cercetare științifică medicală vor depune dosarele de examen în aceeași perioadă, respectiv între 16 și 31 mai, inclusiv la sediul Ministerului Sănătății.

Arondarea candidaților pe specialități și centre universitare va fi afișată la data de 7 iunie pe site-ul Ministerului Sănătății, www.ms.ro, la rubrica informare/concursuri, concursuri examene/concursuri.

Listele nominale ale candidaților admiși, precum și președinții de comisii, data, locul și ora de prezentare la examen se vor afișa la data de 16 iunie pe același site.

Examenul va consta din una, două sau trei probe clinice și proba practică conform tematicilor specialității respective.

“Fiecare probă de examen este eliminatorie, dacă nu se obține minimum nota 8,00. Media minimă de promovare și confirmare în gradul profesional de medic, medic dentist sau farmacist primar este 8,00 (opt). Candidații care nu obțin această medie vor fi declarați nepromovați”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar