full screen background image

Premierul Cioloș efectuează o vizită de lucru în SUA în perioada 22 – 25 mai

Premierul Dacian Cioloș va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22 – 25 mai, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, informează un comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că șeful Executivului va avea întâlniri cu o serie de înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington.

“Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei “From shared security to shared prosperity”. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate”, se arată în comunicatul Executivului.

Din delegația oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza