full screen background image

Siguranţa în unităţile de învăţământ, prioritate a poliţiştilor

La nivel judeţean, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, desfăşoară, până pe 13 mai, acţiuni în sistem integrat (poliţişti de ordine publică, poliţişti judiciarişti, poliţişti rutieri şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii) pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora.

Peste 160 de poliţişti sunt angrenaţi zilnic în aceste activităţi, desfăşurându-se atât acţiuni preventive de informare şi responsabilizare a elevilor cât şi acţiuni operative în teren de identificare a elevilor în situaţii de absenteism şcolar, securizarea zonelor din proximitatea şcolilor, controale în unităţile alimentare din apropierea unităţilor de învăţământ.

O acţiune preventivă amplă a avut loc la Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus din comuna Cacica. Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, în parteneriat cu conducerea şcolii – director profesor Cojocar Săhlean Marcel, consilier educativ Ucraineţ Creţu Maria şi profesor Drăghici Adriana au organizat manifestarea “Împreună împotriva violenţei”.  A fost organizat un grup de lucru pentru analiza riscurilor şi vulnerabilităţilor tinerilor, iar ulterior au fost organizate activităţi interactive cu peste 200 de elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani.

O iniţiativă deosebită în vederea analizării cauzelor conflictelor şcolare şi a faptelor cu violenţă în şcoli, dar şi a identificării soluţiilor de detensionare a fost promovată de consilier educativ a şcolii Ucraineţ Creţu Maria şi profesor Drăghici Adriana, care au organizat jocuri de rol, dar şi o pisă de teatru cu tematică nonviolentă.

Activităţile interactive au implicat toţi copiii prezenţi, împărţiţi pe grupe de vârstă, fiind organizate ateliere şi workshop-uri tematice.

La finalul activităţilor directorul unităţii, profesor Cojocar Săhlean Marcel, şi poliţiştii de prevenire au organizat o festivitate de premiere a unui concurs derulat sub sloganul “,O faptă bună”.

Peste 80 de elevi au participat la acest concurs, fiecare realizând eseuri în care au trebuit să descrie o faptă bună pe care au făcut-o. Câştigătoarea concursului a fost o elevă din clasa a II-a – Sava Ionela.

Participanţii la concurs au primit premii – rechizite, dulciuri, jucării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar