full screen background image

Scutul antirachetă de la Deveselu va fi inaugurat în prezenţa secretarului general NATO

Scutul de la Deveselu este inaugurat joi în prezenţa premierului Dacian Cioloş, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, şi a unei delegaţii americane pentru a marca certificarea bazei, declarată operaţională în decembrie 2015, şase ani după ce SUA a anunţat proiectul.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi la Palatul Cotroceni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunând că este o zi importantă pentru România datorită inaugurării bazei Deveselu.

“Bine aţi revenit în România şi la Palatul Cotroceni. Este o zi foarte importantă pentru noi toţi cei de aici, inaugurarea bazei Deveselu. În afară de asta, mă bucur foarte mult că aţi decis să veniţi să discutăm şi putem aprofunda proiectele comune, în special summit-ul de la Varşovia şi să găsim o abordare comună bună”, a spus preşedintele.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni că România este un aliat de încredere al alianţei, iar “NATO se angajează solemn faţă de securitatea României”, precizând că scutul antirachetă de la Deveselul nu este îndreptat împotriva Rusiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar