full screen background image

Expoziția “Bucovina în Marele Război”, la Liceul Tehnologic din Dumbrăveni

Începând din data de 11 mai, până în ultimele zile ale anului școlar, Muzeul Bucovinei prezintă, la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, expoziția foto-documentară itinerantă “Bucovina în Marele Război”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu.

Proiectul a fost finalizat în urmă cu doi ani, la centenarul izbucnirii Primului Război Mondial.

Expoziţia marchează acest eveniment, care a modificat în mod radical harta Europei, propunându-şi să valorifice, cu precădere, materialele fotografice inedite din cadrul colecţiilor Muzeului din Suceava.

În acest an se împlinește un secol de la intrarea României în război, ofensiva rusă din Bucovina din vara anului 1916, fiind una din condițiile puse de Guvernul de la București, pentru a face acest pas decisiv.

Cunoașterea evenimentelor din acei ani, de către elevi și toți iubitorii de istorie, din localitățile sucevene care aparțineau atunci de Vechiul Regat, contribuie la mai buna înțelegere a contextului în care s-a ajuns la Marea Unire din 1918.

Expoziţia este găzduită cu acceptul şi sprijinul directorului Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu”, prof. Mihaela Apetrei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar