full screen background image

Conferinţă Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei, Suceava – Cernăuți, 11 – 13 mai

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, în parteneriat cu organizaţia nonguvernamentală Learning for Life Society și Universitatea Națională Yuriy Fedkovych Cernăuți, Ucraina, cu participarea Academiei Pedagogilor din România, cea de-a XIV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei – la Suceava și Cernăuți, în perioada 11 – 13 mai 2016.

Conferinţa propune un cadru de comunicare privind experientele academice în scopul dezvoltării profesionale şi al cooperării interuniversitare din spaţiul educaţional european.

În ediţia din 2016, vor fi prezentate aproximativ 100 de lucrări ştiinţifice, reunite în şase secţiuni, care abordează problematici specifice educaţiei din societatea contemporană, precum psihologia educației și consiliere educațională, metodologia ariilor currculare, pluralism educațional în societatea cunoașterii, multimedia, e-learning și software în educație.

Conferinţa va propune un cadru lărgit de discuţii şi dezbateri, tema educaţiei aducând împreună, la Suceava, alături de universitari români şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar românesc, specialişti din diferite zone ale lumii (Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Polonia), demonstrând că educaţia este o problematică actuală şi de interes pentru orice popor.

Secţiunile și workshop-urile propuse se adresează tuturor practicienilor (institutori, consilieri şcolari, profesori, cercetători, formatori) din învăţământul preuniversitar şi universitar care doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie prin implicarea în câmpul cercetării și reflecției pentru optimizare și dezvoltare.

Această conferinţă reuneşte rezultate ale cercetărilor din ţările UE şi non-UE, oferind oportunitatea iniţierii de noi proiecte în domeniul ştiinţelor educaţiei, arătând că educația este cea care unește și construiește punți de comunicare.

Pentru mai multe informaţii privind programul şi participarea la conferinţă: : www.usv.ro/icsed

comments

comments




Leave a Reply

avatar