full screen background image

Primarul Sucevei se întâlneşte cu ambasadorul Austriei

Joi, 12 mai, excelenţa sa Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în Bucureşti, va fi primit la sediul Primăriei municipiului Suceava.

Întrevederea are loc la iniţiativa Ambasadei din Capitala României, Ion Lungu, primarul Sucevei, considerând că aceasta este una binevenită, având în vederea implicarea capitalului austriac în judeţul şi municipiul Suceava.

Edilul-şef sucevean spune că în timpul discuţiilor vor fi abordate inclusiv aspecte privind noile oportunităţi de afaceri  din reşedinţa de judeţ.

Lungu: “Îl aşteptăm pe domnul ambasador să putem găsi oportunităţi pentru a duce noi oameni de afaceri, aici în zonă, la Suceava. Să nu uităm că una dintre cele mai mari investiţii, centrala care încălzeşte astăzi oraşul, are acţionar majoritar austriac şi finanţare austriacă”.

Firma Bionergy, care administrează centrala pe biomasă în cogenerare de înaltă eficienţă din Lunca Sucevei are ca acţionar, pe lângă Adrem Invest Bucureşti şi firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, investiţia de 80 de milioane de euro fiind susţinută cu un credit acordat de o unitate bancară din Austria.

În funcţie de mărimea capitalului social, Austria se află pe prima poziţie în topul investitorilor străini din judeţul Suceava, cu un aport extern de 1.149,82 de milioane de lei, urmată fiind de Franţa, cu 113,4 milioane de lei, şi Belgia, cu 68,24 de milioane de lei.

Conform datelor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Suceava, în funcţie de numărul de firme Austria, cu 59 de firme mixte este pe locul al doilea al investitorilor externi din judeţul Suceava, la egalitate cu Franţa, în clasament conducând Italia, cu 252 de societăţi comerciale cu participare străină.

comments

comments




Leave a Reply

avatar