full screen background image

Volkswagen Amarok – un plus de putere

Pickup-ul premium va fi singurul model din segmentul său dotat cu motorul de înaltă performanță V6 turbodiesel • Ultima generație a motorului de 6 cilindri cu o putere de 165 kW și un cuplu de 550 Nm • Modelul de lansare Amarok Aventura va fi echipat cu roți de  20 inch, faruri bi-xenon și lumini de zi cu LED.

Volkswagen Autovehicule Comerciale trece la un alt nivel: Amarok – pickup-ul premium din segmentul B – primește un nou motor V6 de la Volkswagen îmbunătățindu-i astfel performanțele. Pickup-ul se mândrește cu abilitățile lui on și offroad. Cel mai competitiv motor oferă un cuplu de 550 Nm și o putere de 165 kW / 224 CP.

Robust și de încredere: noul și agilul motor diesel V6 cu care este echipat Amarok întrunește cererile clienților de a beneficia de un cuplu mare la turații scăzute ale motorului. Puternicul motor de 6 cilindri produce un cuplu maxim la doar 1,500 rpm. Amarok este cu adevărat capabil să furnizeze cai putere și perfomanță cuplului motor în orice situație.

Atât în cazul cutiei manuale, cât și a celei automate cu 8 trepte, raportul de transmisie lung reduce turațiile și consumul de combustibil, asigurând astfel un nivel scăzut al zgomotului și al emisiilor CO2. Consumul de combustibil (conform NEDC) al noului Amarok cu motor de 165 kW și prevăzut cu o cutie automată cu 8 trepte, va ajunge la aproximativ 7.6 litri/100 km * (diesel, regim combinat), iar emisiile CO2  se încadrează la doar 199 grame/km *.

Motorul este conceput să fie robust și fiabil. Motorizarea 3.0 l TDI (2967 cmc) va fi disponibilă în 3 variante: 120 kW / 163 CP, 150 kW / 204 CP sau performantul 165 kW / 224 CP. Toate motoarele garantează respectarea standardelor Euro 6.

Două tipuri de tracțiuni diferite vor fi oferite în conformitate cu variantele de motorizare de mai sus: o varianta tradițională cu tracțiune spate și o versiune 4Motion. Versiunea 4Motion va fi disponibilă fie cu tracțiune spate și axa față cuplabilă în combinație cu o cutie de viteze manuală, fie cu un sistem permanent de tracțiune integrală și un diferențial Torsen asociat cutiei de viteze automată cu 8 trepte. O altă noutate o reprezintă sistemul de direcție Servotronic ce va fi disponibil pentru toate variantele noului Amarok. Noile discuri de frână de 17 inch pe puntea față la motorizarea de 165 kW și discurile de 16 inch în partea din spate asigură puternicului pick-up o oprire rapidă și în condiții de siguranță. Sistemul de frânare Automatic Post-Collision Braking System, câștigator a mai multor premii, va fi inclus în dotarea standard.

Imaginea puternică a noului Amarok este data de formele exterioare atletice și de noul design al planșei bord care, împreună cu noile scaune ergonomice, conferă mașinii un aspect sofisticat. Amarok oferă tot ceea ce s-ar aștepta de la un pick-up premium.

În cazul anumitor configurații, roțile de la noul Amarok sunt acum mai mari, ceea ce îi conferă un aspect mai puternic și sportiv. Amarok Aventura dispune de jante din aliaj de 20 inch și asistare la parcare Park Distance Control, care utilizează o cameră de luat vederi. Imaginea modelului Aventura se desăvârșește prin farurile bi-xenon, lumini de zi  și praguri laterale iluminate cu LED-uri.

volkswagen amarok 2016 2

comments

comments




Leave a Reply

avatar