full screen background image

650.000 de lei pentru întreţinerea şi repararea sistemului de iluminat public din municipiul Suceava

Licitaţia pentru întreţinerea şi repararea sistemului de iluminat public de pe raza municipiului a fost câştigată de asociaţia de firme Loial Impex şi Elco Suceava.

Primarul Ion Lungu a anunţat  că valoarea anuală a contractului este de 648.336 de lei, fără TVA, şi că intenţionează ca, după implementarea proiectului de modernizare  cu fonduri elveţiene, să scoată serviciul cu pricina la concesionare.

Edilul-şef arată că organizarea anuală a licitaţiei duce la instabilitate şi împiedică administraţia locală să-şi facă o strategie clară în domeniu.

Lungu: “A fost o singură ofertă, cea Loial Impex şi Elco, cei care face gestiunea şi astăzi. Dorim să implementăm şi proiectul de modernizare cu fonduri elveţiene a sistemului de iluminat public, după care vom face un contract de concesionare a întreţinerii acestuia, pentru că an de an avem de a face cu aceste licitaţii care merg foarte greu, consumând un trimestru, iar uneori jumătate de an – dacă sunt contestaţii. Astfel, în anumite perioade rămânem descoperiţi cu acest serviciu, care este foarte important pentru cetăţeni”, a explicat Lungu.

Serviciul de iluminat public din municipiul Suceava cuprinde iluminatul stradal-rutier, iluminatul stradal-pietonal, iluminatul arhitectural, iluminatul ornamental şi iluminatul-festiv.

Iluminatul stradal-rutier şi iluminatul stradal-pietonal cuprinde 2.449 de stâlpi de metal şi 2.151 de stâlpi de beton, cu  circa 4.650 de corpuri de iluminat.

Iluminatul public este asigurat prin folosirea de linii electrice subterane de joasă tensiune, în lungime de 192,4 km, şi linii aeriene de joasă tensiune, lungi de 57,34 km.

comments

comments




Leave a Reply

avatar