full screen background image

Festivalul Național de Folclor “Flori în Bucovina”, la Rădăuţi

Asociația Culturală Friend Forever din Târgu Mureș, jud. Mureș, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, organizează, pe data de 7 mai, începând cu ora 10.00, Festivalul Național de Folclor “Flori în Bucovina”, ediţia a II-a.

Condiţii de participare:
Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: solişti vocali, instrumentişti și i jocuri populare, fiind deschis interpreţilor și dansatorilor amatori din întreaga ţară. Din fiecare judeţ pot participa solişti vocali şi instrumentişti având având vârsta minimă de 6 ani. Nu se primesc în concurs artişti consacraţi sau profesionisti.

Manifestarea își dorește să contribuie la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații si nu numai, iubitoare de muzică adevărată, autentică, reprezintând totodată o invitaţie de a se apropia cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului românesc. Li se oferă participanților posibilitatea de a lega noi prietenii și viitoare colaborări.

Categorii de vârstă soliști vocali și instrumentiști:
Grupa de varsta 6-10 ani
Grupa de varsta 11-15 ani
Grupa de varsta 16-21 ani
Grupa de varsta peste 21 ani

În cadrul ansamblurilor de dansuri, pot concura persoane de vârste diferite, această secțiune fiind structurată pe două categorii de vârstă: 7-14 ani , 15-22 ani. Se admite ca din cadrul ansamblurilor sau formațiilor de dansuri, 30% din membri să fie de vârste apropiate grupei de varstă în care s-au inscris ( ex: cei din grupa de varsta 15-22 ani, pot avea colegi de 23-24 ani sau 12-14 ani, dar nu mai mult de 30 %). Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii, dansuri și costume populare specifice zonei din care provin.

Concurenții își vor anunța participarea telefonic, prin e-mail sau pe facebook, până în data de 5 mai , apoi vor completa citeț fișa de înscriere de mai jos, pe care o vor depune odată cu înscrierea finalaîă, între orele 10,00 -11,00, la locul de desfășurare al concursului. Cei care nu au posibilitatea să descarce fișa de înscriere, vor putea solicita una în momentul înscrierii.

FIȘA DE ÎNSCRIERE la Festivalul Concurs Național “Flori in Bucovina”:
Nume concurent(a), formatie, grup, ansamblu………………………..
………………………………………………………………………………………………….
Varsta……………………………Localitatea…………………………………………Telefon………………………………….E-mail ……………………………………………………………………………..
Concursuri la care a mai participat si rezultatele obtinute…………
………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Numele si prenumele profesorului, coregrafului sau instructorului……………………………………………………………………………
Semnatura.

Secţiunea I– Solişti vocali
Concurenţii vor prezenta două piese muzicale. Prima piesă, fără acompaniament, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. (După caz, se admite prezenţa unui instrument specific folcloric, cu care interpretul se poate acompania singur).Se vor interpreta/ canta max. 2 strofe din piesa fără acompaniament. A doua piesă, un cântec măsurat, într-un tempo mişcat, va fi acompaniată de orchestra proprie ori negativ pe CD sau stick (sau, după caz, de o formulă instrumentală tradiţionala). Ambele piese nu vor depasi 5 min.
CONCURENTII DE LA SECTIUNEA SOLISTI VOCALI , CATEGORIA DE VARSTA 6-10 ANI VOR INTERPRETA IN LOC DE DOINA, DOUA STROFE DINTR-O MELODIE LENTA, FARA ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL

Secţiunea a II-a – Solişti instrumentişti: Concurenţii vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mişcare, ritm şi tempo, specifice zonei din care vin.. Ambele piese nu vor depasi 5 min.
Sectiunea a III-a- Jocuri traditionale
Concurentii vor prezenta maxim două jocuri/ dansuri populare, sau o suita de jocuri /dansuri din zona pe care o reprezinta, care nu vor depasi 10 min. La jurizare se va tine cont de cei care se prezinta in concurs cu negative ( fara batai si strigaturi), de costume si autenticitatea jocurilor .

Programul de desfasurare
Ora 10, 00- 11,00, inscrierea concurentilor si proba de sunet
Ora 11,00– inceperea concursului
Taxa de participare
Este de 40 lei/pers la individual(solisti) si 15 lei/pers, la perechi de dansatori, grupuri de dansatori, grupuri vocale,ansambluri etc si se incaseaza in ziua concursului.
Jurizarea
Juriul va fi format din minim 3 persoane, toti avand specializarea muzica, coregrafie, folclor . Componenta juriului va fi facuta public inainte cu cel putin 48 ore de la inceperea evenimentului.
Premierea
Se va acorda Trofeul festivalului , iar la fiecare sectiune un premiu special de excelenta, echivalent al unui trofeu , precum si premiul 1, 2 si 3,daca juriul considera ca s-a obtinut punctajul necesar, constand in diplome,cupe , medalii , si inscrierea la festivalurile internationale la care suntem invitati anul acesta . In cazul in care vom gasi oameni de bine care vor binevoi sa ne ajute, vom oferi premii in bani sau obiecte.
Se vor mai acorda premii speciale,:, pentru originalitatea costumelor, prezenta scenica, cel mai tanar(a) concurent(a), special al juriului, al Asociatiei Culturale Friends Forever,, Primariei Radauti, , Miss Mister festival, etc Toti concurentii vor primi diplome de participare .
Recitalurile castigatorilor
Vor sustine recitaluri concurentii care au obtinut Trofeul si Premiile de Excelenta
Contestatii
DECIZIA JURIULUI ESTE FINALA, NU SE ADMIT CONTESTATII SI ESTE INTERZISA CONTACTAREA MEMBRILOR JURIULUI INAINTE SAU DUPA CONCURS PENTRU A OBTINE INFORMATII IN CEEA CE PRIVESTE NOTAREA SI ORGANIZAREA ACTIVITATII CULTURALE. SINGURA PERSOANA CARE FACE INSCRIERI SI OFERA RELATII ESTE ORGANIZATORUL, ADICA PRESEDINTELE ASOCIATIEI CULTURALE FRIENDS FOREVER TG MURES
ATENTIE! Tinand cont ca este un concurs structurat pe categorii de varsta, concurentii vor prezenta la inscriere , daca li se solicita,o copie dupa un act de identitate.
Informatii si inscrieri la tel :
– 0754 657 842- Lucia Neamtu, Presedintele Asociatiei Culturale Friends Forever Tg Mures , pe pagina de Facebook :Lucia Maria Neamtu, Asociatia Culturala Friends Forever Tg Mures . sau E- mail: friendsforevertg mures@gmail.com
– 0745 868 930- Ovidiu Foca, Directorul Casei de Cultură Rădăuți.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar