full screen background image

Alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur

Judecătorii de la Curtea Constituțională au stabilit ca alegerile locale din 5 iunie să se desfășoare într-un singur tur de scrutin, informează B1 TV.

Magistrații s-au pronunțat pe una dintre sesizările jurnalistului Liviu Avram. Acesta a declarat că problema legată de organizarea alegerilor locale într-unul sau două tururi nu este tranșată deoarece judecătorii nu au analizat miercuri pe fond articolul de lege în cauză, o decizie asupra constituționalității acestuia urmând a fi luată mai târziu.

”Mă așteptam și la această decizie pentru că acest caz care s-a judecat avea o anume vulnerabilitate. Nu am putut ataca ambele articole, și cel privind numărul de semnături și cel legat de numărul de tururi de scrutin, cu aceeași forță. L-am atacat pe primul direct și am cerut extinderea controlului pe celălalt. Extinderea era posibilă doar dacă primul articol era declarat neconstituțional.

Articolul privind numărul de semnături a fost declarat constituțional, deci nu s-a putut decide asupra celuilalt. Pe celălalt, privind numărul de tururi de scrutin, l-au declarat inadmisibil, deci nu s-au putut pronunța asupra lui.
Eu am și un alt dosar în care am putut ataca cu aceeași forță ambele articole. Mă aștept să spună că articolul privind numărul de semnături e constituțional,  dar să se judece și pe fond problema numărului de tururi de scrutin.

Bătălia nu e încă pierdută”, a susținut Avram pentru B1 TV.

comments

comments




Leave a Reply

avatar