full screen background image

Cine vine în locul lui Zgonea

Se poartă discuţii aprinse în PSD pentru se stabili cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor. Victor Ponta, dar şi Florin Iordache, Gabriel Vlase sau Marian Neacșu ar fi, potrivit unor surse, cele patru variante vehiculate, arată B1 TV. O decizie în acest sens va fi însă luată după Paște, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.
”Domnul Victor Ponta e pregatit pentru foarte multe funcții. Pentru toate funcțiile”, a susținut Liviu Dragnea.
În afara fostului premier, în PSD se vehiculează alte trei nume pentru a se găsi înlocuitor.
“Nu au fost discuţii în şedinţa Comitetului Executiv, dar, informal, se discută despre Gabriel Vlase, Marian Neacşu şi Florin Iordache, ultimul cu cele mai mari şanse”, au declarat surse din interiorul PSD.
Liviu Dragnea a anunțat că decizia politică pentru a se desemna înlocuitorul lui Valeriu Zgonea va fi luată în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, care va avea loc după Paşte. Iar ulterior urmează ca grupul parlamentar al PSD să demareze procedura parlamentară de schimbare din funcţie a lui Valeriu Zgonea.
Florin Iordache şi Gabriel Vlase sunt vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor, în timp ce Marian Neacşu este secretarul general al PSD şi fost lider al grupului parlamentar al PSD.
Despre ultimul se știe că a avut probleme în justiție. Astfel, la finalul lunii februarie, deputatul PSD Marian Neacsu a fost condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare după ce și-a angajat nelegal fiica.
Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conflict de interese. Ancheta a fost deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenția Naționala de Integritate.
Gabriel Vlase, care e originar din Bacău, este considerat în viața politică drept unul dintre apropiaţii lui Viorel Hrebenciuc. De altfel, numele lui Vlase a aparut în dosarul retrocedărilor ilegale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar