full screen background image

27 aprilie – Accesoriile de bună impresie

Săptămâna acesta e una destul de apăsătoare, pentru mulți. Nu doar din cauza semnificațiilor religioase, ci și a multitudinii lucrurilor ce sunt de făcut pâna în noaptea Învierii. Dar cum toate trec, vor trece și aceste zile aglomerate de curățenia, cumpărăturile, gătitul și multe altele. Și vor urma cele în care vom sta în jurul meselor bogate, vom fi musafiri, gazde sau doar vom sta pe o terasă la soare, cu o limonadă în față.

Dar cum toate aceste activități spre relaxare se fac în compania altor persoane, de cele mai multe ori, zic că n-ar fi rău să ne amintim câteva reguli a căror respectare vor face impresie bună și mai important, vor asigura o comunicare eficientă mai ales nonverbală sau paraverbală. Și cum reguli sunt cu nemiluita, să ne oprim doar asupra câtorva, ce țin de accesorii.

Vremea e capricioasă în ultima timp, în caz că plouă și umbrela e un accesoriu necesar, când ajungeți la adăpostul casei pe care o vizitați, nu o lăsați desfăcută la intrare. Nu doar ocupă spațiu, ci e o impolitețe.

Continuăm tot cu accesoriile: poșeta doamnelor. Cea care e mereu o taină pentru bărbați și o comoară pentru genul feminin. Unii soți sunt tentați să-și ajute consoartele. E drept că e politicos să ajuți o doamnă, mai ales dacă ți se solicită. Totuși, un bărbat ce duce poșeta soției nu face parte din enumerarea lucrurilor ce fac o impresie bună. Nici măcar în prima  zi de Paști, când soția nu a apucat încă să se odihnească. Așa cum nu dă bine, draga mea, nici să ții poșeta ca pe o comoară în brațe sau pe scaun, oricât de grijulie ai fi.

Continuăm cu accesoriile. Această ultimă regulă mi-a plăcut și m-a amuzat cel mai mult: “Numărul de bijuterii la o doamnă nu trebuie să depășească 13 piese, aici se includ și nasturii ornamentali”. Cum s-o fi stabilit numărul 13 de către cei ce se ocupă de regulile de etică, nu știu. Mie una mi se pare cam mare un astfel de număr de bijuterii, chiar dacă include și nasturii, dar cum doamnele au muncit mult în această perioadă, zic că ar prinde bine puțină dărnicie. Mai ales dacă dozele de educație sunt consumate înainte de a deveni musafiri, gazde sau simpli consumatori la o terasă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar