full screen background image

Probleme în funcţionarea sistemului de supraveghere video, amenajat la Primăria Suceava

Consiliul Local a aprobat, la solicitarea Serviciului „Dispecerat supravegherea video” din cadrul Poliţiei Locale a Primăriei Suceava, alocarea a 221.000 de lei din bugetul municipal, responsabilii în cauză reclamând disfuncţionalităţi ale Sistemului de supraveghere video.

Suma de 125.000 de lei este destinată în condiţii optime de funcţionare a Centrului de supraveghere video, iar 96.000 de lei este sumă necesară contractului de privind serviciile de reparaţii şi înlocuire a echipamentelor defecte la sistemul de supraveghere video, contract care expiră la finele acestei luni.

Viorel Horodenciuc, şeful Direcţiei Poliţie Comunitare a precizat că banii pretinşi sunt necesari remedierii unor deficienţe ale sistemului de supraveghere video, în prezent folosite fiind doar 8 hard discuri din totalul de 16.

Din cauza uzurii fizice, sistemul se blochează foarte des, fiind în imposibilitatea de a extrage înregistrări sau chiar pierzându-le, pentru că nu se pot debloca.

Spaţiul de stocare şi durata de stocare fiind reduse, nu se pot furniza informaţii organelor de cercetare abilitate, pentru a soluţiona contravenţiile şi faptele penale care au loc pe raza municipiului.

La acestea se adaugă necesitatea înlocuirii a 15 camere video distruse din cauza descărcările electrice de pe timpul verii, precum şi a sistemului defect de ventilaţie din Centrul de supraveghere video, neasigurarea temperaturii optime de 10 grade Celsius afectând funcţionarea corectă a acestuia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar