full screen background image

Ordonanţa privind doctoratele, amendată la Comisia de învăţământ

Comisia pentru învăţământ a Senatului a modificat OUG privind tezele de doctorat, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor, iniţiativa fiind dezbătută marţi şi în plenul Senatului, însă votul a fost amânat pentru o săptămână.

Ordonanţa de urgenţă privind doctoratele a fost modificată substanţial de comisia de învăţământ a Senatului, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor. De asemenea, senatorii din comisie au abrogat articolul care prevedea că “certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora”.

“În vederea profesionalizării activităţilor privind organizarea studiilor universitare de doctorat şi pentru a asigura schimbul de bune practici, instituţiile organizatoare de studii universitare pot înfiinţa un Colegiu Naţional al Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat, denumit, în continuare (CNIOSUD)”, potrivit raportului Comisiei, dezbătut marţi în plen.

“IOSUD sunt evaluate instituţional în vederea acreditării în ceea ce priveşte infrastructura laboratoarelor, echipa de cercetare şi performanţele conducătorilor de doctorat. Evaluarea IOSUD se face de către ARACIS sau de către o altă agenţie de asigurare a calităţii, din ţară sau din străinătate, înregistrată în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii Învăţământul Superior, denumit în continuare EQAR”, potrivit raportului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar