full screen background image

Mai multe localități sucevene sunt deficitare la salubrizarea cursurilor de apă

Primăriile din județul Suceava au ieșit, în general, bine la controlul salubrizării cursurilor de apă, derulat de Prefectură, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Garda Forestieră.

O informare prezentată marţi, în ședința Colegiului Prefectural, de șeful SGA DANIEL DRĂGOI, arată că starea șanțurilor și rigolelor de scurgere este corespunzătoare, cu excepția localităților Dolhasca, Frasin, Siret, Putna, Marginea, Sucevița, Vatra Moldoviței, Moldovița, Stulpicani, Frumosu, Bălcăuți și Izvoarele Sucevei.

În ceea ce privește starea podurilor și podețelor, s-au depistat resturi vegetale, material lemnos și deșeuri care afectează podețele peste pârâul Bobeica la Izvoarele Sucevei, peste pârâul Cotârgași la Broșteni, podurile Vârvata și Voroneț din Gura Humorului și cel peste râul Suceava din comuna Straja.

Deficiențe majore în cadrul depozitelor de deșeuri și a materialului lemnos în albii au fost raportate pe cursurile Moldova și Suha la Frasin, Vârvata și Voroneț la Gura Humorului, Bistrița și Neagra la Broșteni, Siret la Fântânele, Țibău și Cârlibaba în comuna cu același nume, râul Suceava la Straja și pârâul Bobeica la Izvoarele Sucevei.

Primarii din aceste localități au fost solicitați să salubrizeze urgent cursurile de apă și să decolmateze șanțurile și rigolele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar