full screen background image

Se deschid sesiunile de depunere a proiectelor de finanţare a investiţiilor rurale

Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava a ţinut o sesiune de informare şi promovare a Programului de Dezvoltare Rurală pentru perioada de  programare 2014‐2020.

“Având în vedere faptul că în perioada următoare vor începe sesiunile de depunere a proiectelor finanţate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, oportună a fost o întâlnire cu potenţialii beneficiari ai acestora”, a declarat Mihai Moraru, şeful OJFIR Suceava.

La această acţiune publică au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, societăţilor de consultanţă, precum şi cei ai grupurilor de acţiune locală constituite până la această dată în judeţul Suceava.

Toţi participanţii au fost puşi la curent cu obiectivele strategice de dezvoltare şi finanţare a investiţiilor rurale.

Astfel, a fost prezentată Măsura 4 “Investiţii în  active fizice”, cu submăsurile referitoare la investiţiile în exploataţii agricole, exploataţiile pomicole, procesarea/marketingul produselor agricole; procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicole, dar şi la investiţiile pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice.

Cei prezenţi au fost informaţi asupra conţinutului Măsurii 6 “Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor”, aceasta având submăsuri axate pe sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri, înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, dezvoltarea fermelor mici, cât şi pe cel pentru finanţarea de investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole.

Nu în cele din urmă, Măsura 7 “Servicii de bază şi reînnoirea Satelor în zonele rurale” este orientată pe finanţarea de investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, precum şi pe investiţiile asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar