full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

Duminică, la ora 12.03, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălăneşti a oprit pentru control, pe DN 2E, autoturismul condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Putna.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul aparține soției, care nu știa faptul că acesta a plecat cu mașina.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi “furtul unui autoturism în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 12.40, o patrulă din cadrul Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control, pe raza comunei Grămești, autoturismul condus de un bărbat, de 59 de ani, din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 15.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control, pe DC 90A, din comuna Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat, de 38 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, având în vedere faptul că, polița de asigurare RCA nu era valabilă, s-a procedat la reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

La  ora 18.54, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe DJ 177A, pe raza orașului Frasin, autoturismul condus de un bărbat, de 43 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La ora 20.09, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe DC 82, din comuna Șaru Dornei, autoturismul condus de un bărbat, de 45 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 21.55, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată, prin 112, despre faptul că, pe raza localității Grămești, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto este băut și a plecat de la fața locului.
În urma activităților întreprinse de polițiști, în jurul orei 00.10, autoturismul implicat în tamponare a fost identificat pe un teren viran din localitate, fiind condus de un bărbat, de 59 de ani, din orașul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar