full screen background image

Rezultate de excepţie ale elevilor suceveni, la olimpiada naţională de biologie

În perioada 17-21 aprilie 2016 s-a desfăşurat la Satu Mare etapa naţională a olimpiadei de biologie.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de următorii elevi:
• Gheorghe Găitan, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Bosanci, îndrumat de doamna profesoară Marcela Horga.
• Alexandru Florin Stejar, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de doamna profesoară Carmen Constantineanu.
• Diana Ioana Cîrlan, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, pregătită de doamna profesoară Camelia Alexandriuc.
• Bogdan Florea, elevul de clasa a XI-a al Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, îndrumat de doamna profesoară Gerlinde Vasiliu.
• Nicolae Andronic-Gorcea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, pregătit de doamna profesoară Ramona A. Morar.

Profesorul însoţitor al lotului judeţului Suceava a fost doamna profesoră Camelia Alexandriuc.

Rezultatele obţinute sunt cele mai bune din ultimii cinci ani, fiind vorba de un premiu I, un premiu II şi o calificare în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie.

Astfel, datorită premiilor obţinute acum, anul viitor judeţul Suceava va avea două locuri suplimentare pentru etapa naţională.

Reultatele pot fi văzute pe site-ul olimpiadei

Premiul al II-lea a fost obţinut de Gheorghe Găitan, excepţionalul elev de clasa a VII-a al Şcolii Gimnaziale Bosanci care în urma etapelor judeţene s-a calificat la două olimpiade naţionale – la limba română şi biologie, optând pentru participarea la biologie. El este calificat şi la etapa naţională a concursului de geografie Terra şi a mai obţinut în acest an şcolar două menţiuni la etapele judeţene ale Olimpiadei de lingvistică şi Olimpiadei Lectura ca abilitate de viaţă.

George

Premiul I a fost obţinut de Nicolae Andronic-Gorcea, remarcabilul elev din clasa a XII-a al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava care s-a calificat şi a participat la toate etapele naţionale ale olimpiadei de biologie la care poate participa un elev în ţara noastră: în clasa a VII-a şi în toţi anii de liceu, rezultatele lui la nivel naţional fiind:
– în anul şcolar 2010-2011 (clasa a VII-a)  – menţiune
– în anul şcolar 2012-2013 (clasa a IX-a)  – premiul II
– în anul şcolar 2013-2014 (clasa a X-a)  – premiul I + calificare în lotul lărgit pentru internaţională
– în anul şcolar 2014-2015 (clasa a XI-a)  – calificare în lotul lărgit pentru internaţională, clasare pe locul 5 după selecţia finală (primii 4 elevi participă la olimpiada internaţională).

Nicu Andronic
În acest an, Nicu s-a calificat din nou în lotul lărgit, cu 97 de puncte.

În luna mai, va parcurge un program de pregătire la Facultatea de Biologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, în urma căruia se selecţionează lotul restrâns.

Trebuie menţionat faptul că Nicu Andronic-Gorcea este calificat şi va participa în perioada imediat la etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinară Ştiinţele Pământului, care se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea, în perioada 24-28 aprlie 2016.

lot Suceava

comments

comments




Leave a Reply

avatar