full screen background image

Cadouri în bani sau în natură pentru angajaţi, cu ocazia sărbătorilor pascale

Angajatorii profită de relaxarea fiscală în ceea ce privește acordarea de tichete sub forme de beneficii, care din acest an sunt 100% scutite de impozite și taxe, în anumite condiții, și vor oferi în număr mai mare cadouri de Paște, sub forma tichetelor și cardurilor cadou.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, diferite cadouri în bani sau în natură, precum şi tichete cadou, vor putea primi angajaţii.

Regimul fiscal al acestora s-a modificat  de la 1 ianuarie 2016.

Noile prevederi sunt în avantajul firmelor care doresc să îşi stimuleze angajaţii cu cadouri, tichete cadou sau alte astfel de beneficii.

Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 de lei.

Atât timp cât sunt acordate cu ocazia situaţiilor amintite anterior, tichetele cadou nu mai sunt considerate venituri salariale şi nu mai sunt impozitate cu 16%.

În plus, acestea nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale dacă sunt prevăzute prin contractul de muncă şi sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate.

Aşadar, atât salariaţii, cât şi copiii acestora pot primi aceste beneficii de Paşte, Crăciun sau cu ocazia sărbătorilor religioase similare ale altor culte.

Mai mult, chiar şi în cazul în care părinţii au acelaşi angajator, fiecare dintre aceştia va putea primi tichete cadou ori cadouri, atât pentru ei, cât şi pentru copii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar