full screen background image

2.700 de pachete cu ţigări descoperite în rezervorul unui microbuz, în Vama Siret

Duminică, 17 aprilie, în jurul orei 18.30, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat Larysa P., în vârstă de 28 de ani, de cetățenie ucraineană, călătorind cu un microbuz marca Renault Master.

1

În baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele de serviciu Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul microbuzului, cantitatea de 2.700 de pachete cu ţigări, marca “Rothmans”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, microbuzul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un loc special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 17 aprilie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar