full screen background image

15 aprilie – Trece timpul…

doza bun     Vine vara! Cu pași mici, dar siguri. Mai e o lună și un pic și, luați cu grija sărbătorilor de Paști, cu siguranță nici nu vom simți când a trecut timpul și a venit vacanța.

Drept urmare, trebuie să ne luăm din timp măsuri să ne simțim confortabil în propiile haine și în propria piele. Iar dacă ați trecut deja de o vârstă pe care o considerați ca fiind cea a tinereții și nu vreți să exclamați, ca bunicii din alte vremuri, “Bătrânețe, haine grele”… la treabă! Adică faceți ceva să opriți sau să micșorați viteza trecerii timpului peste înfățișarea și sufletul dumneavoastră. Măcar până la vară!

Elixirul tinereíi nu l-am descoperit, încă. E drept că timpul nu e pierdut și la câte se descoperă în zilele noastre n-ar fi o mirare să-l aflăm pe rafturi îmbuteliat în sticluțe mici, la prețuri exclusiviste, în vreo câțiva ani. Până atunci, însă, lăsați licorile miraculoase și serviți-o pe cea la îndemână: apa. Însoțită de o dietă sănătoasă, e primul pas spre tinerețe prelungită. Al doilea, e să folosești produse naturale de îngrijire a pielii. Știu că aproape nimic nu e natural dacă e de vânzare în magazine, dar uleiurile din plante putem crede că au un procent mai scăzut de substanțe artificiale… Sau facem cum spune mama. “Cu tot ce e sănătos și hrănești corpul în interior, o poți face și la exterior. Ai mâncat un fruct pe trei sferturi? Cu un sfert hrănește pielea.” Iar pe mama, care, deși a trecut de 60 de ani, nu are niciun rid, o suspectez de deținere ilegală a elixirului tinereții. E drept, acum, că ea a evitat mereu expunerea la soare. Din motive de sănătate, spune, dar cred acum că nici cele estetice nu au lăsat-o niciodată indiferentă.

Iar tenul ei senin, lipsit de riduri îmi mai amintește ceva. Că nu a fumat niciodată. Nu cred că știa despre faptul că fumatul limitează circulația sângelui, ceea ce înseamnă că pielea va fi mai puțin oxigenată și “hrănită”, ceea ce duce la pierderea tonsului și a elasticității și la apariția ridurilor. Ci o fi fost altele motivele. Aceleași pentru care nici alcoolul nu a făcut parte din viața ei, deci nu a avut cum să-i deshidrateze organismul și implicit pielea, reducând absorbția nutrienților necesari.

Mă mai ceartă mama, privind spre mine. Și-mi spune să am mai multă grijă de pielea… și sufletul meu, ca să pot avea mai multă grijă și de ceilalți. Și dacă în privința ritmului în care fac lucrurile, nu pot să o ascult, cel puțin în privința alimentației, a grijii pentru aspectul meu, ar trebui să-i dau ascultare.

Și nu doar pentru că trece timpul și vine vara, ci mai ales pentru că trece timpul… și atât.

O zi cu lucruri făcute și pentru dumneavoastră să aveți. Și unul dintre ele ar putea fi consumarea educației în doze sau îngrijirea pielii… depinde de priorități.

0:00

comments

comments