full screen background image

Peste 300 de locuri de muncă oferite în Suceava, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Viva News bur     Joi dimineață, AJOFM Suceava a organizat, la mall-ul din Burdujeni, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Pentru municipiul Suceava, 49 de angajatori au oferit 304 locuri de muncă.

Mai multe detalii despre bursă ne dă Directorul Executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi

0:00

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate au putut consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

În a doua parte a bursei, absolvenţii care se pregătesc să finalizeze perioada de educaţie şi sunt interesaţi să înceapă cariera profesională, au primit suport şi orientare pentru a se confrunta cu cerinţele unui proces de recrutare în meserii cerute de piaţa locală a muncii, cu responsabilităţile unui angajat, precum şi iniţiere în tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă şi  prezentare la interviu.

 

Monitorizarea Bursei Generale la ora închiderii evenimentului a înregistrat următoarele rezultate, la nivelul judeţului Suceava:

ind

Mirela Adomnicăi, Director executiv al AJOFM Suceava, menţionează că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom fi publicate datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei.

După interviul susţinut joi în toate localiţiile de desfăşurare a bursei, cele mai multe persoane s-au angajat în domeniile construcţiilor, sănătăţii, comerţului şi fabricarea mobilei, în meseriile de tâmplar, electrician, muncitor necalificat, asistent medical, vânzător.

De semnalat este prezenţa elevilor din anii terminali de studii, interesaţi să se angajeze după finalizarea examenelor acestui an, prezenţă apreciată şi încurajată de o bună parte din angajatori.

comments

comments