full screen background image

Țigări în valoare de peste 60.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

11     Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat, duminică, 10 aprilie, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii au observat, în apropierea frontierei de stat, mai mulţi bărbaţi care încărcau, într-un autoturism de teren, colete voluminoase.

Lucrătorii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, dar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat maşina şi coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul şi coletele cu țigări, depistate abandonate, au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În continuarea verificărilor au fost identificaţi doi cetăţeni români, cu vârste de 28 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza județului Suceava, care au fost implicaţi în activitatea de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.230 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul Volkswagen folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

comments

comments