full screen background image

Acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, desfăşurate de poliţiştii suceveni

camion cu lemne     Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Miercuri, la ora 12.00, o echipă mixtă, formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Vama, administrată de un localnic, de 46 de ani, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

S-a constatat faptul că, în perioada ianuarie-martie 2016, societatea a livrat cantitatea totală de 216,49 mc de cherestea răşinoase, fără provenienţă legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.177/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 216,49 mc de cherestea răşinoase, în valoare de peste 10.000 de lei.

Joi, la ora 05.00, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni, în cooperare cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control, pe raza orașului Salcea, autoutilitara condusă de un bărbat, de 43 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a cantității de 6,8 mc de cherestea de răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea repetată a prevederilor Legii nr.177/2010, iar materialul lemnos în valoare de 3.141,6 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

comments

comments